Wij zijn Inge en Lean

Vriendinnen. Collega’s. Couture Coupeuses. We werken allebei bij couture-atelier LeonLeon in Amsterdam waar we mogen bijdragen aan de meest bijzondere projecten met delicate stoffen en steeds weer nieuwe couture technieken. De mode, en de tijdloze mode, zit ons zo in het bloed dat we eigenlijk méér mensen rechtstreeks willen kunnen helpen. Mensen die misschien niet zo snel naar een atelier in Amsterdam gaan, maar het wel fijn vinden om maatwerk te laten maken in een persoonlijke omgeving. Kleinschalig, vakkundig, gepassioneerd en met gevoel voor die perfecte pasvorm en afwerking. Dat is waar wij voor staan. Welkom bij Inge en Lean.

Inge

“Het naaien leerde ik al heel jong van mijn moeder. Zij maakte vroeger veel van onze kleding. Op een bepaalde leeftijd wil je toch geen zelfgemaakte kleren meer dragen. En ik nam me voor dat de kleding die ik zou maken er vooral niet zelfgemaakt uit mocht zien. Nu vind ik dat je juist mag zien dat het mooier, anders of specialer is en professioneel gemaakt. We hebben allebei zulke mooie verdiepingsslagen in de techniek gemaakt en dan blijkt er nog zoveel meer te kunnen dan je vroeger dacht. Mooi om dat nu vanuit ons eigen atelier te doen, dus bij IngeLean gaan we vooral ook genieten van de persoonlijke interactie met onze klanten.”

Lean

“Als meisje van een jaar of acht zat ik al bij mijn moeder aan de naaitafel. Een fijn plekje waar ik nieuwsgierig de kunst van het naaien van haar afkeek. Jaren later wilde ik mijn eigen trouwjurk ontwerpen en maken. Geen probleem, ik besloot de modevakopleiding te gaan volgen en ben inmiddels ook gediplomeerd coupeuse en zelfs lerares. Het mooiste vind ik de verandering bij de klant, maar ook de metamorfose van het pasmodel naar het uiteindelijke kledingstuk. Ooit heb ik een jurk van Dior mogen veranderen en ik  weet nog goed hoe bijzonder dát voelde. Datzelfde speciale gevoel wil ik nu bij IngeLean aan onze klanten meegeven.”

Wat anderen zeggen

“Voor de bruiloft van vrienden wilde ik graag een speciale jurk. Het idee dat ik in mijn hoofd had, heeft IngeLean tot leven laten komen. Naar al mijn opmerkingen werd echt geluisterd en er werd iets mee gedaan. Inge en Lean zijn super professioneel en hebben mega veel kennis over stoffen en wat mooi staat bij je figuur. Ik zou zeker nog een keer wat laten maken door IngeLean ”

Denise

“Voor mij als lange vrouw is het fantastisch om een jasje op maat te hebben. Naar zo’n item was ik al jaren op zoek. Eindelijk kan ik een jasje dragen die qua lengte perfect valt én lange mouwen heeft. Ik draag hem graag!”

Ilse

“Inge heeft een heerlijke winterjas voor mij gemaakt. Op maat, met allerlei persoonlijke voorkeuren erin verwerkt. Prachtige stof en een grappige voering. Ik ben er blij mee en draag em met plezier. De complimenten die ik krijg zijn een leuke extra!”

Anja

Naar tevredenheid laat ik weten dat er twee pantalons door dit atelier gemaakt zijn en heb besloten om er nog een blouse bij te laten maken in het voorjaar.
Ik wens de dames veel succes toe met hun werk”

I. van Berkum

Laten we kennismaken

Wij helpen je graag om er goed en zelfverzekerd uit te zien. Een vrouwenlijf laat zich niet in confectie vangen, is ons motto, hoeveel stretchstof je er ook in verwerkt. Kom maar ervaren wat het met je doet als we alleen al een proefmodel passend maken. Dat gevoel, die look… en dan het uiteindelijke resultaat met die finesse en flair waarmee je ook van binnenuit veel meer straalt. Is dat wat je wilt? Laten we kennismaken en bespreken wat we voor je mogen maken. Vul je naam, mailadres in en schrijf een kort bericht wat je graag van ons zou willen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

8 + 11 =